Laatste RSCA Nieuws
Het dagelijkse heet van de naald RSCA nieuws


16/8:  RSC Anderlecht verwelkomt Ludwig Augustinsson (29). De ervaren Zweedse international van Sevilla FC speelt komend seizoen op huurbasis in het Lotto Park.

20/8: Anderlecht heeft nog eens gewonnen van Westerlo. Het won verdiend met 2-1 na een goede eerste helft waarin Dolberg al na een minuut scoorde. Anderlecht controleerde de wedstrijd en diep in de tweede helft verdubbelde Vertonghen knap de score. Maar net daarna kwam Westerlo toch terug in de wedstrijd door tegen te scoren en het kreeg zelfs een grote kans op de gelijkmaker. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele kansen, maar de twee doelpunten bleken te volstaan.

21/8: City betaalt 60 tot 65 miljoen voor Doku, inclusief bonussen. Anderlecht verkocht Doku destijds voor 23 à 26 miljoen euro aan Rennes en kwam toen een doorverkooppercentage van 20 procent overeen. Dat betekent, aldus Het Laatste Nieuws, dat paars-wit nu 7,8 miljoen euro mag verwachten. Het Nieuwsblad voegt eraan toe dat Anderlecht ook nog recht heeft op 1,5 miljoen euro aan solidariteitsbijdragen.

22-8: Hannes Delcroix (24) vertrekt zoals verwacht naar Burnley FC, de club van Vincent Kompany. Delcroix tekent een contract van drie jaar in Engeland.

23/8:  De tiende inkomende transfer van Anderlecht is een feit. De ervaren Deense middenvelder Thomas Delaney (31) komt over op huurbasis van FC Sevilla. Delaney speelde al 71 maal voor Denemarken en was al actief op twee WK's.

3/9:  Anderlecht heeft 1-1 gespeeld in Genk in een geanimeerde wedstrijd waarin een hoop kaarten werden getrokken. Paars-wit speelde echter bijna de hele wedstrijd tegen tien man na twee keer snel geel voor Bah. Toch bleef Genk de gevaarlijkste ploeg en kon Anderlecht amper dreigen. Na rust speelde Anderlecht iets beter en de ingevallen Amuzu knalde knap de 0-1 in doel. Ook Vazquez kwam bijna nog tot scoren. Maar in de lange extra tijd kon invaller Tolu net voor het eindsignaal alsnog de gelijkmaker in doel koppen. Op zich is een draw op Genk geen slecht resultaat, maar in de slotfase de zege weggeven tegen tien man is uiteraard een ontgoocheling.

5/9: Kasper Schmeichel zette zijn handtekening onder een contract van één jaar met optie voor nog een jaar, bij RSC Anderlecht. De doelman komt transfervrij over van Nice en zal met rugnummer 33 spelen.

6/9:  Thorgan Hazard is een Mauve. De 30-jarige aanvallende middenvelder komt over van Borussia Dortmund en tekende een contract van 3 seizoenen..